Menu Sluiten

Jeugdburgemeester opent Providentia Gendt

(bron: gemeentenieuws 22 sep 2015)

GENDT – Onder enorme publieke belangstelling van genodigden en Gendtse bevolking heeft de jeugdburgemeester van Lingewaard Gijs Teunissen Providentia in Gendt geopend.

Het feit dat burgemeester Marianne Schuurmans was verhinderd werd op deze manier goed opgevangen door Gijs en paste naadloos in het beleid van het stichtingsbestuur dat Providentia een gebouw is dat bestemd en bestendigd is voor de toekomst. De toekomst van Gendt was dan ook ruimschoots vertegenwoordigd door de jeugdleden van de drie kerngebruikers.

In zijn openingswoord dankte stichtingsvoorzitter Willem Rasing alle betrokken aannemers, onderaannemers en leveranciers voor hun bijdrage die zij geleverd hadden in de afgelopen negen maanden van de bouw. Ook had hij veel waardering voor de sponsoren maar bovenal voor de Gendtse bevolking die en bedrag van 100.000 euro bijeen gebracht heeft voor de renovatie van Providentia. Ook wethouder Helga Witjes was vol lof over de samenwerking in Gendt. Een pluim ging naar de kleingebruikers, harmonie, carnavalsvereniging De Gentenarren en schutterij over de samenwerking in de afgelopen 2,5 jaar. De wethouder wees er echter wel in haar speech op dat die samenwerking ook in de toekomst gewaarborgd diende te blijven.

Vervolgens werd onder de klanken schuttersgilde Sint-Sebastianus en harmonie Sint-Caecilia en zang van De Gentkwekers het Gendts gevoel bezongen en opende burgemeester Bas Teunissen middels een gongslag en het openen van de deur onder luid applaus Providentia. Providentia werd niet zonder reden afgelopen weekend geopend. Providentia een gemeentelijk monument was namelijk ook gedurende het monumenten weekend te bezichtigen. Er maakten ongeveer 1300 bezoekers gebruik van de mogelijkheid om Providentia te bezoeken en van onder tot boven door te lopen. Gendt is een voorziening rijker en om met de woorden van wethouder Witjes te spreken verlost van een vreselijke puist en voorzien van een fonkelende parel.